Alla Affärsvärldens analyser vecka 27

Analyser av BHG, Enea, BioGaia, TC Tech, VEF, Tessin-lån, Dustin, Nepa, Attendo och Hoi Publishing samt Afv-portföljen, Råduppföljning och Insiderkollen.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 27 - Vecka27.2022.Transparent

BHG

Serieförvärvare, bygghandlare och e-handelsbolag är sektorer som fått ordentligt på tafsen under året. BHG är en giftig cocktail av alla tre. Men med en färsk miljard på fickan har det EQT-ägda bolaget ett försprång relativt konkurrenterna.

Enea

Mjukvarubolaget Enea presenterade en riktigt svag Q1-rapport i april. Snart är det dags för halvårsrapporten. Är det en tillfällig svacka eller bestående operativa problem?

BioGaia

Probiotikabolaget förvärvade vid årsskiftet sin amerikanska distributör och satsar på att öka andelen direktförsäljning. BioGaia har fortsatt en stor nettokassa som ska användas till fler förvärv.

Råduppföljning

Fyra av sex analyserade bolag var IPO:s varav vindkraftbolaget OX2 är den enda aktien på plus sedan dess.

TC Tech

Cimon Enterprise lägger ett bud på TC Tech Sweden uppgående till 4,20 kronor per aktie. Det motsvarar en premie på 26%.

VEF

Svenska fintech-stjärnan Klarna sägs nu ta in pengar på en värdering som är 85% lägre än senast. Liknande ser det ut för fintech-bolag världen över, inklusive i Brasilien där investmentbolaget VEF har lejonparten av substansvärdet. En brutal nedskrivning ligger i korten. Särskilt eftersom VEF-ledningen saknar starkt track-record inom latinamerikansk fintech.

Tessin-lån

Nu emitteras ett säkerställt fastighetslån på cirka 7 miljoner kronor. Lånet ska finansiera uppförandet av fyra parhus i Esbo utanför Helsingfors. Räntan ligger på 10% i årstakt. Är lånet värt att teckna?

Dustin

Marginalerna fortsätter försvagas i Dustin. Men så länge inte skuldsättning eller den förvärvade nederländska verksamheten bjuder på oväntade problem börjar aktien se riktigt billig ut.

Nepa

Kundundersökningsföretaget Nepa avslutar snart sitt åtgärdsprogram, och har redan påbörjat nya investeringar i deras plattform. Aktien värderas lågt, men hur ser utsikterna ut för bolaget?

Attendo

Finska verksamheten fortsätter att gäcka omsorgsbolaget som alltjämt kämpar med lönsamheten. Kan Attendo få nya vettiga finska kommunavtal på plats så väntar återhämtning för både resultat och rimligen aktiekurs.

Hoi Publishing

Bokförlaget Hoi Publishing rasar ihop fullständigt och faller 70% i börsdebuten. Egentligen inte så konstigt med tanke på att emissionen tecknades till 31%. Och då var redan 30% på förhand säkrat. Om HOI stänger på -71% eller sämre så är det den sämsta premiärdagen bland alla noteringar någonsin på Affärsvärldens IPO-guide.”

Afv-portföljen

Vi säljer speloperatören LeoVegas ur Afv-portföljen efter budet från amerikanska MGM Resorts. Avkastningen landade på 76% sedan inköpet tidigare under våren. Istället fyller vi på portföljen med en konjunkturstabil kassaflödesmaskin.

Råduppföljning

Tre av fyra IPO:er utvecklades fint sett över ett år. Det var helt rätt att teckna Profoto som stigit 60%. Det var däremot fel att avstå mobilsspelsbolaget Wicket Gaming som gått starkt på börsen.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Insideraktiviteten minskar som vanligt inför rapportperioden. Intressanta transaktioner har bland annat skett i H&M, Akelius och Surgical Science.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets