Alla Affärsvärldens analyser vecka 3

Analyser av Thule, Comintelli, Green Landscaping, Transtema, Rolling Optics, Logistri, Absolicon, Adtraction, Inission, Kambi och Invoicery samt Afv-portföljen, Insiderkollen, Råduppföljning och rapportkalender vecka 4.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 3 - Logotyper v3

Thule

Friluftsbolaget Thule påverkades negativt av höga lagernivåer hos cykelåterförsäljarna samt svagare köpkraft hos konsumenterna under 2022. Över tid har bolaget uppvisat god tillväxt och fina marginaler. Är aktien köpvärd?

Comintelli

Mjukvarubolaget Comintelli har haft svårt att nå den storlek som krävs för att leverera goda vinster. Nu sker ett förvärv som i bästa fall kan lösa problemet.

Green Landscaping

Förvärvsmaskinen Green Landscaping har uppvisat stark tillväxt senaste åren. Verksamheten är till stor del konjunkturoberoende och förvärvsmöjligheterna fortsatt goda. Stenen i skon är den höga skuldsättningen. Är aktien köpvärd?

Transtema

Nätservicebolaget Transtema håller sin fina lönsamhet väl uppe i en tuff miljö och har fått betalt för det på börsen. Finns det mer att hoppas på?

Rolling Optics

Årets första bud 2023 blir sannolikt också årets bästa. Franska François-Charles Oberthur lägger ett kontantbud uppgående till 0,75 kronor per aktie för Rolling Optics. Det motsvarar en budpremie på hela 188% jämfört med fredagens stängningskurs.

Logistri

Ett litet fastighetsbolag som tidigare förvaltats av konsulter men nu alltmer drivs som ett ”riktigt” fastighetsbolag med tillväxt på agendan. Av den låga värderingen att döma verkar marknaden än så länge inte tagit notis om förändringen.

Absolicon

Solfångarbolaget Absolicon avslutade fjolåret starkt med två storordrar i december. Nu tycks försäljningsmålet vara inom räckhåll. Går det att räkna hem en investering i bolaget?

Adtraction

Annonsnätverket Adtraction slår till på ett förvärv som nästan dubblerar rörelseresultatet. Om lönsamheten är hållbar börjar aktien se riktigt billig ut.

Inission

Kontraktstillverkaren Inission har anordnat en kapitalmarknadsdag och presenterat finansiella mål. Bolaget siktar på att omsätta 2 miljarder med 6% marginal 2023. Når Inission sina långsiktiga mål är aktien riktigt billig och har potential att göra en kursresa likt börskollegan Note.

Kambi

Sportboksleverantören Kambi har anordnat en kapitalmarknadsdag och presenterat nya finansiella mål. Når bolaget målen kommer aktien troligen bli en mycket bra placering.

Spactvå/Invoicery

Förvärvsbolaget Spactvå noterades i december. Det tog inte mer än ett par veckor innan man hittat en verksamhet att köpa – Invoicery som äger giggplattformen Frilans Finans. Det ser ut som ett bra köp.

Afv-portfölj

Vi tar hem vinsten i Note efter en stark kursutveckling på sistone. Två nya bolag köps in.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka har intressanta transaktioner bland annat skett i Logistea, Logistri, Filo Mining och TCECUR.

Råduppföljning

Bara en aktie av tio slutade på plus bland de vi analyserade för ett år sedan. Vi gick på en mina i Boule Diagnostics som gjorde nyemission i höstas. Däremot var vi neutrala till Shortcut, Ortoma och Imint som alla tappade runt 70% av värdet.

VIKTIGASTE BOLAGSHÄNDELSERNA VECKA 4

Kommande vecka rapporterar bland annat Hemnet, SEB, Autoliv, H&M, Arjo, C-Rad, BHG Group, Dometic, Note, Cloetta, Telia och Volvo. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 4.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.