Alla Affärsvärldens analyser vecka 5

Analyser av: Autoliv, Bravida, Tele2, Easyfill, Embracer, Lipigon Pharmaceuticals, Nimbus, Christian Berner Tech Trade, Skanska, Fractal Gaming Group samt Afv-portföljen, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.

AUTOLIV

Om den starka vinstutvecklingen under slutet av 2020 är något att gå efter ser framtiden bra ut för Autoliv. Det märks inte på aktiens värdering.

BRAVIDA

På en allt oroligare börs finns det några aktier som man kan köpa med gott samvete. Bravida är en sådan.

TELE2

Den svaga operativa utvecklingen ger få investerare råg i ryggen att köpa Tele2 en dag som denna. Men den låga värderingen borde kanske inspirera mer.

EASYFILL

Easyfill är en leverantör av smarta hyllsystem och har flera intressanta namn på kundlistan. Men det har inte räckt till för att skapa lönsamhet än. Kan bolaget accelerera tillväxten och vända till vinst?

EMBRACER

Lars Wingefors bygger vidare på sin spelkoncern med tre nya stora förvärv. Det ser ut som kvalitativa bolag och multipelarbitaget är fortfarande i spel.

LIPIGON PHARMACEUTICALS

Forskningsbolaget Lipigon söker en börsnotering och 50 Mkr i kapital till ett fas 1-projekt inom den sällsynta sjukdomen FCS. I bakgrunden lurar möjligheter på betydligt större marknader. Sista teckningsdag: 210209

NIMBUS

Motorbåtstillverkaren Nimbus går för högvarv. Börsnoteringen lär bli rejält övertecknad och 2021 bör bli ett kanonår. Frågan är hur hög värderingen kan bli givet den höga konjunkturkänsligheten. Sista teckningsdag: 210207

CHRISTIAN BERNER TECH TRADE

Ökat förvärvstempo och goda odds för bättre marginaler i år bör kunna lyfta den lågt värderade aktien.

SKANSKA

Byggjätten snålar med utdelningen. Det kanske är passande av politiska skäl men kanske speglar det också oroande tendenser på kontorsmarknaden.

FRACTAL GAMING GROUP

Göteborgsbolaget Fractal Gaming går till börsen med en imponerande historik av lönsam tillväxt i ryggen. Smolket i bägaren är att 2021 ser ut att bli ett dåligt år efter det Covid-dopade 2020. Får man nog med rabatt för att teckna ändå? Sista teckningsdag: 210210

AFV-PORTFÖLJEN

Portföljen steg knappt 5% under januari. Reddit-haussen i Nokia och bra rapporter från några större innehav bidrog starkt till det.

RÅDUPPFÖLJNING

Teckna-rådet i medicinteknikbolaget Qlife blev en fullträff, aktien har stigit över 250%. Det var även helt rätt att avstå det norska förvärvsbygget Hudya som rasat hela 97%.

NYTT PODDAVSNITT

Det blir hårda råd när forne pokerproffset och nyrekryterade David Gabrielsson gör premiär i studion tillsammans med Peter Benson och analyserar bl.a. CDON, 24SevenOffice, Örstedt, TGS Nopec och Heba.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: