Börsen idag: Flat Capital rusar vidare

Flat Capital rusar vidare på börsen idag. Det gör att Sebastian Siemiatkowskis innehav i investmentbolaget nu är värt en bra bit över 300 miljoner kronor.
Sebastian Ssiemiatkowski är vd på Flat Capital som går starkt på börsen idag - igen.
Sebastian Ssiemiatkowski är vd på Flat Capital som går starkt på börsen idag - igen.

Vid lunchtid på torsdagen är Flat Capitals aktie upp långt över 30%. En aktie kostar i skrivande stund 27,50 kronor. Uppgången på börsen idag kommer efter gårdagens jättelyft. Då stängde aktien på 20,08 kronor vilket kan jämföras med teckningskursen på 10 kronor.

Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski äger knappt 12,7 miljoner aktier i Flat Capital, enligt Holdings. Den posten är vid lunchtid värd en bra bit över 340 miljoner kronor, räknat på utvecklingen på börsen idag.

Stark börsdebut

Det fanns ett stort intresse för Flat Capitals notering och 27 000 investerade tecknade sig för att teckna aktier i bolaget.

Affärsvärlden slopade sitt köpråd för aktien under gårdagen.

”Nu ligger bevisbördan på Flat Capital och nytillträdda VD:n Hanna Wachtmeister. Förväntningarna är minst sagt höga”, heter det i färsk analys.

Inför noteringen intervjuade Affärsvärlden just Hanna Wachtmeister. Då sa hon att det ”tåls att upprepa att Flat är för långsiktiga investerare – spekulera gärna inte i vår aktie”. När hon fick frågan om hur bolagets investeringsstrategi ser ut, blev svaret:

””Fokus ligger på är att hitta bra entreprenörer. För oss är det viktigt att entreprenörens liv kretsar kring bolaget och dess kunder. Visst kan man vilja tjäna pengar och bygga en ekonomi kring bolaget, men motivet måste hela tiden vara en stark vision och övertygelse om affärsidén. Våra entreprenörer ska själva vara investerade, både med tid och kapital, i bolaget. Det är svårt att säga rent procentuellt hur mycket, men tillräckligt för att personen är engagerad.”

Hela intervjun med Flat Capitals VD hittar du genom att klicka här.