Danske Bank spår kraftigt dollarfall

Danske Bank Markets räknar med att dollarkursen är betydligt lägre om ett år jämfört med den norska kronan.

På fredagen handlas en dollar i cirka 9,06 svenska kronor och 8,62 norska kronor.

Enligt Danske Bank Markets kan dollarkursen bli något dyrare de närmaste tre månaderna, jämfört med den norska kronan Därefter spår banken att kursfallet börjar för den amerikanska valutan, skriver dn.no.

I slutet av det andra kvartalet 2017 spår Danske Bank att dollarn står i 8,33 norska kronor och om ett år i 7,85. Det innebär ett fall på drygt 9 procent under det närmaste året.

En liknande utveckling spås för euron, även om den europeiska valutan spås falla mindre i värde under 2017 än dollarn. Om ett år tror Danske Bank Markets att en euro kostar 8,80 norska kronor, jämfört med 9,08 norska kronor som man betalar i nuläget, skriver dn.no.

 

  Fredag 30 dec Om tre månader Om sex måneder Om 12 månader
En euro 9,08 nok 9,10 nok 9,00 nok 8,80 nok
En dollar 8,62 nok 8,75 nok 8,33 nok 7,85 nok
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.