”Matpriserna exploderar – köp aktier i Axfood”

De rusande matpriserna gör att det nu är köpläge i Axfood, anser Carnegie Private Banking och höjer aktien från behåll till köp.
”Matpriserna exploderar – köp aktier i Axfood” - GRÖNSAKSAVDELNING
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Matpriserna och inflationen är på allas läppar. Finansminisstern Elisabeth Svantesson (M) har gång på gång uttalat sig om matjättarna och nu senast har hon sagt att de bör följa i Lidls spår och sänka priserna.

Men matpriserna kan också innebära en investeringsmöjlighet. Åtminstone om man får tro Carnegie Private Banking.

”Matpriserna exploderar, konsumenterna letar lågprisalternativ. Allt fler hittar dem hos Willys. Ägaren Axfoods aktie har fått ett oförtjänt svalt bemötande: Här finns defensiva kvaliteter, superstark tillväxt och annalkande marginallyft. Köp!”, skriver Carnegie Private Banking i en uppdatering på torsdagen.

”Fantastiskt tillväxtmomentum”

Axfood beskrivs som en inflationsvinnare och börsbolaget väntas öka försäljningen med 17% i Q1.

”Vi ser ett Axfood som har defensiva egenskaper kombinerade med ett fantastiskt tillväxtmomentum. Bolaget har en näst intill unikt gynnsam positionering på en inflationshärjad marknad där konsumenterna håller allt hårdare i plånboken. De närmaste kvartalen kommer Axfoods egna prishöjningar ikapp leverantörernas, och den automatiserade logistikcentralen börjar synas i siffrorna”, skriver Carnegie.

I uppdateringen tas det upp att Axfood tappat en hel del på börsen de senaste sju månaderna. Det gör aktien mer intressant, enligt Carnegie.

”Vi höjer vår rekommendation från Behåll till Köp, med oförändrad riktkurs 275 SEK.”

Axfood är en av Handelsbankens favoriter när det gäller utdelningsaktier. Det kan du läsa mer om här.

På Affärsvärldens sida Aktierekar hittar du alltid de senaste köprekommendationerna och nya riktkurserna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG