Min Doktor gör ny investeringsrunda – tar in 120 miljoner kronor

Nätläkaren Min Doktor tar in ytterligare nytt kapital. Den här gången adderas 120 miljoner kronor till kassan, och Apotek Hjärtat samt Swedbank Roburs fond Ny Teknik finns återigen bland investerarna. Det rapporterar Breakit.
Min Doktor gör ny investeringsrunda – tar in 120 miljoner kronor - min doktor 1200
Jonas Vig, vd Min Doktor. Foto: Freddy Billqvist/Min Doktor

Min Doktor är en av de första stora aktörerna inom digital vård. Under verksamhetsåret omsatte bolaget ungefär 258 miljoner kronor med uppvisad hög vinsttillväxt, dock redovisades en förlust om cirka 153 miljoner kronor.

I slutet av 2020 tog bolaget in 280 miljoner kronor i en finansieringsrunda, där ovan nämnda aktörer deltog, precis som riskkapitalbolaget EQT. Nu är det alltså dags igen, men företagets vd Jonas Vig har enligt nyhetssajten inte svarat på vad pengarna ska användas till.

När kapitalet restes för två år sedan sågs det som ett tecken på att bolaget var på väg till börsen, men det menar Vig inte är aktuellt i nuläget.

Enligt handlingar på Bolagsverket värderas Min Doktor i nuläget till ungefär två miljarder kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.