Peter Malmqvist varnar för börsfall

Aktieplacerarna tror på mirakel - att nollränta och god vinstutveckling ska existera samtidigt. Börsen är nu högt värderad och många kommer att bli besvikna. Det skriver Peter Malmqvist i en krönika i den senaste utgåvan av Aktiespararen.

Börsvärdet på Stockholmsbörsen är nästan 21 gånger vinsterna, vilket kan jämföras med en historisk normalvärdering på mellan 14-15. Problemet är att men evig nollränta går det att göra nästan vilka värderingar som helst.

“Med en hög värdering och en övertro på nollinflation och evigt låga räntor, blir slutsatsen denna gång att det är dags att varna för börsen. Risken för fall är hög. Utlösningsmekanismen tror jag blir när placerarna vaknar upp och inser att nollränta var en illusion”, skriver Peter Malmqvist.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience