Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Volvo i avtal med Nvidia om AI-plattform

2019-06-18 13:31
Volvo Vera, Volvos kommade autonoma och hyttfria lastbil. Foto: Volvo Truck Corporation

Volvokoncernen har skrivit ett avtal med amerikanska Nvidia om att gemensamt utveckla det beslutsfattande systemet för självkörande kommersiella fordon och maskiner.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom användningen av Nvidias omfattande AI-plattform för träning, simulering och datorstöd i fordonen är systemet är designat för att säkert hantera helt förarlös körning, till exempel på motorvägar.

Lösningen bygger på Nvidias programvara för sensorbearbetning, varseblivning, kartlokalisering och ruttplanering, vilket möjliggör användning på många nivåer av autonom körning, till exempel vid godstransporter, avfallshantering och inom bygg-, gruv- och skogsindustrin.

Partnerskapet ska fokusera på utvecklingen av ett flexibelt, skalbart automationssystem, vilket först planeras att användas i kommersiella kundpiloter och senare i kommersiella erbjudanden från Volvokoncernen.

"Överenskommelsen mellan Volvokoncernen och Nvidia är ett långsiktigt partnerskap som sträcker sig över flera år. Arbetet kommer påbörjas genast med samlokaliserad personal från bägge företagen, både i Göteborg och i Santa Clara i Kalifornien", heter det i pressmeddelandet.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom