Alla Affärsvärldens analyser vecka 13

Analyser av Hemnet, Scandic Hotels, Boule Diagnostics, Future Gaming Group, Sitowise, Boozt, Sensidose, Better Collective, H&M, Hamlet Pharma/SelectImmune, RanLOS samt Fastighetssvep överbelåning, Afv-portföljen, Börsgolvet, Investeraren x2, Råduppföljning, Insiderkollen, nytt poddavsnitt och rapportkalender vecka 14.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 13 - Vecka13.2023.png

Hemnet

Bostadsplattformen Hemnet växer fint och uppvisar höga marginaler. Att insynspersoner säljer aktier samtidigt som Hemnet själva gör återköp ger inga pluspoäng. Hur ska man se på aktien?

Scandic Hotels

Marknaden anar sämre tider, men hotellkedjan ser ett stabilt år framför sig samtidigt som aktien är billig under 10 gånger vinsten. Konvertibelförfallet i oktober 2024 är dock en osäkerhet som ger avdrag på betyget.

Boule Diagnostics

Ökad konkurrens, svagt kassaflöde och en företrädesemission har pressat blodanalysbolaget Boule rejält på börsen. Det finns en hel del osäkerhet men kan bolaget nå historiska lönsamhetsnivåer så finns lockande kurspotential.

Future Gaming Group

Future Gaming Group är ett marknadsföringsbolag inom nätspel som har rätt fin lönsamhet. Men det dröjer innan ägarna kan få del i några vinster.

Sitowise

Finska byggkonsulten Sitowise noterades 2021. Efter en utförslöpa tillhör aktien sektorns billigare.

Boozt

E-handelsbolaget Boozt har anordnat en kapitalmarknadsdag och presenterat nya finansiella mål. Aktien har sjunkit en del sedan Affärsvärldens säljråd tidigare i år. Hur skall man se på aktien?

Sensidose

Norska läkemedelsbolaget Navamedic lägger ett bud på svenska börskollegan Sensidose på 6,27 kronor per aktie. Det motsvarar en premie på 48%. Hur skall man se på budet?

Better Collective

Marknadsföringsbolaget Better Collective har ett starkt track-record och goda utsikter. Det kan vara en aktie för byrålådan.

H&M

Klädkedjan levererar överraskande starka siffror och verkar gå mot högre lönsamhet snabbare än väntat.

Hamlet Pharma/SelectImmune

Läkemedelsforskningsbolaget SelectImmune går ihop med Hamlet Pharma i vad som närmast är ett uppköp. För Select-ägarna sker affären på en historiskt sett låg värdering men är troligen ändå gynnsam.

RanLOS

Mätteknikbolaget RanLOS gör börsdebut och tappar 6% i den inledande handeln på First North. En teckningsgrad på 218% visade sig initialt inte bli någon positiv ledande indikator.

Fastighetssvep överbelåning

Afv:s genomgång visar att en majoritet av fastighetsbolagen klarar att fastighetsvärdena faller med 15% utan att bli överbelånade, och utan att substansrabatten i aktien försvinner. Det är ett bra utgångsläge för den som vill gå mot strömmen och leta köpvärda fastighetsaktier.

Afv-portföljen

Portföljens småbolag hade svårt att matcha uppgången för index. En till synes säker hyresgäst visade sig inte vara det för Link Prop.

Börsgolvet

Bistra schweiziska vindar sveper in över Stureplan och får mekklarna att hålla hårt i bonuschecken. Samtidigt skakar fuskbyggen i grunden och rossliga motorer får oväntat ny energi.

Investeraren Ulf Hedlundh

Efter 30 år som VD på Svolder väljer Ulf Hedlundh att lämna investmentbolaget ”när festen är som roligast”. I en intervju med Affärsvärlden berättar han om vilka småbolag som får hans hjärta att ticka, varför han alltid har förespråkat försvarsaktier och vikten av att våga sticka ut hakan i kvartalsrapporterna.

Investeraren Günther Mårder

Efter nästan ett decennium som VD på Företagarna lämnar Günther Mårder sitt uppdrag i höst. För Affärsvärlden berättar han om höjdpunkterna som VD, läget i ekonomin och hur han tror att börsen kommer utveckla sig. Sparprofilen berättar också om vilken sektor på Stockholmsbörsen han tror mest på, vilken miljardär han har störst respekt för, samt när han tror att Riksbanken sänker räntan.

Råduppföljning

Det var helt rätt att köpa Trelleborg för ett år sedan. Men med facit i hand borde vi ha avstått från att hoppas på turnaround i finska Wärtsilä och istället gett köpråd för Alfa Laval. Ett exempel på att kvalitet ibland är viktigare än pris.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka har intressanta transaktioner bland annat skett i Filo Mining, Lundin Mining, Garo, W5 Solutions, EQL Pharma och Cibus.

Nytt poddavsnitt

Peter Benson, Madeleine Lundberg och Daniel Zetterberg diskutera följande i veckans avsnitt: Scandic, Proact, Dustin, Cibus och fastighetsbolagens räntekänslighet.

Viktigaste bolagshändelserna vecka 14

Kommande vecka rapporterar bland annat Industrivärlden och Alimak Group. Utdelning är att vänta från Cloetta, Husqvarna, SEB, Volvo, SAAB och Telia. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 14.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.