Alla Affärsvärldens analyser vecka 36

Analyser av K2A (stam + pref), New Nordic Healthbrands, Sectra, Dometic, Vimian, Bokusgruppen, Sleep Cycle, Svolder, Proact och Duni samt genomgång bostadsbolag, Afv-portföljen, Lock-up, Investeraren, Råduppföljning och rapportkalender vecka 37.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 36 - Vecka36.2023.png

K2A

Trähusbyggaren sitter med en överskuldsättning i miljardstorlek som kan kräva att en betydande del av fastighetsbeståndet avyttras framöver. Vi ser risk för en skakig resa för både stam- och preferensaktieägare.

New Nordic Healthbrands

Kostillskottsbolaget har nu minskat omsättningen sex kvartal i rad organiskt sett. Marknaden är överlag utmanande. För aktiens del hänger mycket på om New Nordic kan nå historiska marginalnivåer.

Sectra

Medicinteknik- och IT-säkerhetsbolaget Sectra rasar 15% på börsen efter att ha presenterat Q1-rapporten i det brutna räkenskapsåret. Trots kursfallet värderas aktien fortsatt skyhögt och fallhöjden är alltjämt stor.

Dometic

Efter en aggressiv förvärvsräd är inte Dometics balansräkning vad man kunde önska hos ett fordonsrelaterat produktbolag. Är uppsidan tillräcklig för att blunda för det?

Vimian

Vimian har bred exponering mot den växande och lönsamma marknaden för husdjurshälsa. Det går att se värde i den tidigare extremt dyra aktien men det finns också risker.

Bokusgruppen

När vi förra våren skrev om Bokusgruppen hade bolaget precis lämnat ett starkt år bakom sig. Sedan dess har tillväxten hackat och lönsamheten pressats av den allmänna kostnadsinflationen och satsningar. Samtidigt är aktien ned 35%.

Sleep Cycle

I december ifjol försökte huvudägarna köpa upp sömnanalysbolaget Sleep Cycle för 42,5 kronor per aktie. Budet drogs tillbaka i mars 2023 då budgivarna inte fått in tillräckligt med aktier. Därefter har stor del av kassan delats ut. Aktien står nu i 25 kronor och värderas till runt 10 gånger den bakåtblickande rörelsevinsten.

Svolder

I våras lämnade Ulf Hedlundh VD-posten på Svolder efter 30 år. Ersättaren Tomas Risbecker har stora skor att fylla. Investmentbolaget värderas för tillfället till en substanspremie på 6%. Hur skall man se på aktien?

Proact

IT-bolaget Proact är inne i en tuff period efter kanonåret 2022. Kanske blir det ännu en bit värre än det blir bättre men på sikt lockar aktien.

Duni

Budpliktsbudet från Mellby Gård har trillat in. Den obefintliga premien och investmentbolagets kommunikation gör tydligt att det handlar om budplikt med betoning på plikt.

Bostadsbolag

Oavsett om man letar fyndköp på vischan eller superstabila storstadsfastigheter kommer det finnas skäl att håll järnkoll på bostadsbolagens finanser framöver. Vi ser gott om aktier som inte klarar så värst mycket högre räntor än dagens.

Afv-portföljen

Efter ett par försäljningar har kassan ökat i portföljen så vi placerar en del hos Creaspac.

Lock-up

Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägarna i Beijer Ref, Sagax och Vestum.

Investeraren

VEF är ett av Stockholmsbörsens investmentbolag som handlas till störst substansrabatt. Det avskyr VEF-VD:n David Nangle. Han plågas av rabatten men tror att ”gapet mellan substansvärdet och aktiekursen kommer att minska”.

Råduppföljning

En bra omgång där vi höll oss undan sjunkbomber som Alcadon och samtidigt prickade in ett lyckat köpråd i stålbolaget Alleima.

Viktigaste bolagshändelserna vecka 37

Kommande vecka blir lugn med rapporter från Energy Save, ScandiDos och My Beat. Utdelning är att vänta från bland annat Clas Ohlson. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 37.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG