Catena tar in 2,1 miljarder genom riktad nyemission

Fastighetsbolaget Catena genomför en riktad nyemission om cirka 2,1 miljarder kronor före emissionskostnader.
Catena tar in 2,1 miljarder genom riktad nyemission - Catena
Foto: Catena

Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen, som beslutades om med stöd av bemyndigandet från årsstämman i april 2023, tecknades av svenska och internationella institutionella investerare. Hit hör bland annat WDP Invest, ett dotterbolag till Warehouses de Pauw samt fonder förvaltade av Swebank Robur och Cliens.

Teckningskursen sattes till 450 kronor per aktie, vilket innebär en rabatt om 2,3% jämfört med tisdagens stängningskurs. Det är samtidigt en premie om 2,0% mot det volymvägda genomsnittspriset för aktien under de senaste tio handelsdagarna samt en premie på 14,7% mot EPRA NRV per aktie i Catena per den 31 december.

”Catena anser att det finns stora möjligheter att förvärva kvalitativa fastigheter till attraktiva direktavkastningsnivåer på omkring 6% vilket i kombination med olika för Catena tillgängliga, finansieringsalternativ, inklusive säkerställd bankfinansiering, bedöms bidra till ökat aktieägarvärde. Ytterligare attraktiva förvärvsmöjligheter har identifierats på omkring 2 mdkr, där bolaget bedömer att en betydande del kan genomföras under de kommande 6-12 månaderna”, skriver Catena.

Emissionslikviden förväntas ha en proforma-påverkan på cirka -6 procentenheter på belåningsgraden (från 37,1 till cirka 31%) och cirka -1,3x på framåtriktad tolvmånaders nettoskuld/ebitda (från 7,5x till 6,2x) baserat på balansräkningen vid årsskiftet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets