FXM: Gripen-affär inte i hamn

Enligt uppgifter i slovakiska medier är affären mellan Slovakien och Saab om Jas Gripen klar. Detta tillbakavisas dock av svenska Försvarsexportmyndigheten.

Försvarskoncernen Saab har figurerat i medier under morgonen då man enligt Expressen gjort upp en affär med Slovakien om att hyra ut Gripen till landet. Expressen hänvisar till slovakiska medier.

Men från Försvarsexportmyndighetens håll betonas att affären inte är klar, skriver TT.

“Vi för samtal med Slovakien och har en positiv dialog men det är inte en färdig affär. Och skulle det bli en färdig affär så är det med Försvarsexportmyndigheten och inte med Saab”, säger FXM:s kommunikationschef Sofia Karlberg.

Hon säger att det ännu inte handlar om regelrätta förhandlingar.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.