Roche köper Carmot Therapeutics för 2,7 miljarder dollar

Schweiziska läkemedelsjätten Roche förvärvar Carmot Therapeautics, som utvecklar läkemedel för behandling av fetma och dess följdeffekter.
Roche köper Carmot Therapeutics för 2,7 miljarder dollar - Roche
Foto: Roche

Köpeskillingen är på 2,7 miljarder dollar, motsvarande 28,1 miljarder kronor. Därutöver kan Roche behöva betala ut ytterligare milstolpsbetalningar på 400 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Carmot har tre läkemedelskandidater i sin pipeline, varav den ledande kandidaten CT-388 är redo för fas 2-studie. CT-388 är en dubbel GLP-1/GIP-receptoragonist för behandling av fetma hos patienter med och utan typ 2-diabetes.

”Vi är uppmuntrade av de kliniska resultaten för den ledande substansen CT-388, som uppvisade en betydande viktminskning i fas 1b. Dessa data tyder på en potential för en differentierad profil för behandling av fetma och dess associerade sjukdomar”, säger Levi Garraway, Roches Chief Medical Officer och chef för Global Product Development.

Transaktionen förväntas stänga under första kvartalet 2024.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets