Konsumtionen fortsätter att stiga svagt

Den totala konsumtionen i Sverige steg under förra veckan jämfört med ett år sedan. Omsättningen inom hotell och restauranger är nu betydligt högre, även om den är lägre än före pandemin, visar Swedbanks kortstatistik.
Kortbetalning
Foto: Isabell Höjman/TT
”Vi börjar nu se tecken på en försiktig normalisering. Omsättningen inom hotell och restaurang är 28 procent högre än för ett år sedan, om än fortfarande betydligt lägre än före pandemin. Även taxi och flygresor har stigit något från bottennivåerna för ett år sedan”, kommenterar Andreas Wallström som är prognoschef på Swedbank.

Vidare skriver banken att varukonsumtionen var något högre än nivåerna motsvarande veckor 2020 och 2019. Samtidigt är utvecklingen fortsatt splittrad. Konsumtionen av exempelvis kläder och skor har försvagats och var ungefär på samma nivå som 2020 under de gångna veckorna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets